Sättilabröd

De saftigaste brödbullarna jag vet. Man kan dessutom ha dem framme mycket länge utan att de varken blir torra eller dåliga. Enkla att baka.

Ingredienser

  • 70 g jäst
  • 7 dl vatten/mjölk + 30 g smör
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 7 dl rågmjöl
  • 7 dl rågflingor
  • 7 dl vetemjöl (drygt)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Tillsätt mjölken, och låt den bli fingervarm (37 grader). Smula i jästen och låt den lösas upp i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser i tur och ordning.
    2. Lät jäsa 30 min. Baka ut degen. Lät jäsa 30 min.
    3. Grädda ca 6-10 min i 225 grader, mitten av ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben