Saffrancupcakes

Serverar: 20 portioner

Små naggande goda julmuffins med frosting

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 25 g rumsvarmt smör
  • ½ dl kesella
  • ½ påse saffran, 0,25 g
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Skal och juice av ½ citron
  • Frosting
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • Garnering
  • Skal från 1 apelsin
  • Skal från 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa in smör och kesella i äggvispet. Blanda saffran, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt det i äggvispet. Skrubba citronen under ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Tillsätt det till äggvispet.
    2. Fyll små knäckformar till 2/3 med smet. För att göra formarna mer stabila så sätt två knäckformar i en. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen. Bred eller spritsa på de avsvalnade cupcakesen. Garnera med apelsin- och citronskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben