Saffransäppelkaka
Passar utmärkt till jul!
Ingredienser
2 dl socker
1 st ägg
0.5 g saffran
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl standard mjölk
2-3 äpplen, t.ex. Ingrid Marie eller Karin Schneider
50 g smör, kallt
½ dl pärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 centimeter i diameter.
Rör ihop socker och ägg i en bunke.
Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ned i äggblandningen.
Klicka ned smöret och rör ihop till en jämn smet. Blanda i mjölken och fördela smeten i formen.
Kärna ur, skala och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i cirkelmönster i formen, och tryck ned dem en aning i smeten.
Hyvla över smöret och strö över pärlsockret.
Grädda i ugnen på näst nedersta falsen i 40-45 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är färdig i mitten.
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Saffransäppelkaka
5
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!