Saffransambrosia

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme

Med saffran i smeten blir ambrosiakakan riktigt julgod.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 p saffran, 0,5 g
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 30 g syltat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner saffran och blanda ner i äggsmeten.
    2. Vänd i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form.
    3. Grädda i ca 45 minuter i 175 grader.
    4. Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp på ett fat för att svalna.
    5. Rör ihop vatten och florsocker till glasyren och häll det över kakan. Toppa med hackat apelsinskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben