Saffransambrosia
Serverar:
14 portioner
Tid:
1 timme
Med saffran i smeten blir ambrosiakakan riktigt julgod.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 p saffran, 0,5 g
4 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
2 1/2 dl florsocker
2 msk vatten
30 g syltat apelsinskal
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner saffran och blanda ner i äggsmeten.
Vänd i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 45 minuter i 175 grader.
Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp på ett fat för att svalna.
Rör ihop vatten och florsocker till glasyren och häll det över kakan. Toppa med hackat apelsinskal.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!