Serverar: 40-50 portioner
Tid: 1 timme
Jag fann en påse saffran, pumpafrön och vit marabou choklad i skafferiet, så det fick bli en bakstund i mitt kök.
Vispa ihop smör och socker i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget i smörsmeten. Tillsätt saffran och vispa ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, vit choklad och pumpafrön. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten och lägg upp den på mjölat bakbord. Dela något veka degen i tre delar och rulla till plåtlängd Lägg det på bakplåtsklädd bakplåt och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-25 min. Låt svalna lite innan man skär upp till mindre bitar. Sänk ugnen till 120 grader. Lägg bitarna med ena skärsidan upp och grädda i ca 25 minuter. Låt kallna och njut av en god biscotti.