Saffransbiskvier

Serverar: 22 portioner

Den vita chokladen ihop med den lena saffranssmörkrämen och den sega mandelmassebotten gör denna julpyntade biskvi till kronan på kakfatet.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • Saffranssmörkräm
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 paket saffran, (1/2 g)
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 250 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    3. Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa.
    4. Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas storlek. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen. Grädda i ungefär 10 minuter.
    5. När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.
    6. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.
    7. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
    8. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben