Saffranscookies

Serverar: 40-50 portioner

Nu är det dax att tänka på vad vi vill ha till lucia och julbaket!

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 4.5 dl råsocker
  • 2 st ägg
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 1 msk cognac
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk russin
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g nötter, grov hackade tex valnötter, mandlar eller hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp saffran i 1 matsked vätska, exempelvis cognac.
    2. Rör ihop smör, råsocker, saffran, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl, och bakpulver och rör ner det. Vänd i övriga ingredienser.
    3. Dela upp degen i 40 bitar och rulla dem till bollar.
    4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna något och baka i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben