Saffransemifreddo

Serverar: 8 portioner

Lätt efterrätt som passar bra efter en massa tung julmat.

Ingredienser

  • ½ g saffran (1 paket)
  • ½ dl Calvados
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 4-5 msk florsocker
  • 3-4 bittermandlar (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Börja med att i god tid lägga saffranet att dra i Calvadosen. Alkoholen gör då så att saffransamaken framhävs. Alkoholen gör sedan också så att semifreddon inte blir lika hård när den är frusen (om man låter den stå länge i frysen).
    2. Separera äggen i vitor och gulor i varsin bunke. Börja med att vispa äggvitorna till ett vitt fast skum. Häll i florsockret med äggulorna och vispa det ordentligt. Häll grädden och Calvadosen i en egen bunke och vispa upp det så att grädden blir fluffig. Riv ner bittermandlarna i grädden och blanda sedan ner äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Ställ i frysen minst 3-4 timmar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben