Saffransessens till lussebaket

Serverar: 1 portioner

Tid: 5 minuter

Då jag som bagarlärling praktiserade på Gunnarssons konditori i Stockholm, fick jag lära mig en av deras hemligheter till hur man gör extragoda saffransbullar. Då saffranet är en dyr krydda, vill man ju få ut det mesta av smaken på saffranet. Därför tillredde de sin egen saffransessens baserad på den lägre kvalitén på saffranet (som ju är ett billigare alternativ).

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 0,75 dl vatten
  • 0,25 dl punsch
  • 1 g saffran
  • Instruktioner

    1. Denna sats räcker till att baka med 5-7 dl degvätska. Vill man försöka få ut mer av saffranet, kan man alltid öka på med ½-1 dl sockerlag och 1 msk- 0,25 dl punsch.
    2. Blanda saffranet i den behållare du ska förvara essensen i, tillsammans med Punschen. Koka sedan upp vatten och socker tills sockret har löst sig. Häll över den varma sockerlagen över saffransblandningen och blanda runt med en sked. Förslut med lock och förvara minst ett dygn i kylskåp, innan du tänker baka saffransbullar.
    3. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben