Saffransfalafel

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Här slipper man koka falafeln i olja

Ingredienser

  • 3 dl naturella pecannötter eller solroskärnor
  • 2 små morötter, skalade och hackade
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • ½ pkt saffran (upplöst i 1 msk hett vatten)
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tahinidressing
  • ½ dl tahini
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk tamari soja
  • ½ tsk havssalt
  • ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben