Saffransfoccacia

Serverar: 15 portioner

Tid: 2 timmar

Gott till glöggen 150 kcal/port

Ingredienser

  • 3 dl kokande vatten
  • 1 dl russin
  • 1 ½ dl torkade tranbär
  • 1 pkt saffran
  • ½ tsk salt
  • 1 msk råsocker
  • 1/3 pkt jäst
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • Till pensling
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Häll det kokande vattnet över russin och tranbär. Tillsätt saffran, salt och socker. Låt stå och svälla i ca 15 min, eller tills allt vatten har svalnat till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite degvätska. Häll i resterande degvätska, tillsätt mjölk, olja samt mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns för blöt. 3. Pudra degen med lite mjöl och jäs under handduk i 1 timme. 4. Sätt ugnen på 225 grader. 5. Pressa ut degen i en oljad panna (med oljad hand) och jäs ytterliggare 30 minuter. Pensla brödet med olivolja och tryck små gropar med fingrarna i degen och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15-20 minuter. Låt svlna och skär i fyrkanter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben