Saffranskrokar

Serverar: 48 portioner

Små krokar som smälter i minnen. En variant på de traditionella vaniljhornen.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl (210 g)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, smör och saffran i en matberedare och kör snabbt till en deg. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela degen i fyra delar och skär sedan varje del i 12 bitar. Rulla små längder ca 5 cm långa och något tjockare på mitten, Böj dem till horn. Lägg hornen på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10-12 min.
    4. Blanda strösocker och saffran. Vänd de nybakade hornen i sockerströsslet medan de fortfarande är varma så fastnar det lättare

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben