Kroppkakor är gott så varför inta prova med lite saffran i!
Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!
Ingredienser
500 g kokt pressad potatis
3,5 dl vetemjöl
1 ägg
0,5 g saffran
8 svartpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 tsk salt
Fyllning
200 g rimmat sidfläsk
1 liten gul lök
Instruktioner
- Förbered fyllningen först. Skär fläsket och löken mycket fint! Fräs på allt i stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna. Stöt kryddorna i mortel riktigt finmalet. Blanda den pressade potatisen med ägget, kryddorna och mjölet. Arbeta ihop till en fast deg.
- Rulla små bollar och gör en urgröpning till fyllningen. Bollen bör vara som en pingisboll i storleken, ca 1 rågad tesked fyllning/boll! Koka 5-10 min. Kroppkakorna är färdiga när de flytit upp till ytan! Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!
Kommentarer (0)