Saffranskroppkakor

Serverar: 25 portioner

Kroppkakor är gott så varför inta prova med lite saffran i! Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!

Ingredienser

  • 500 g kokt pressad potatis
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 8 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1 liten gul lök
  • Instruktioner

    1. Förbered fyllningen först. Skär fläsket och löken mycket fint! Fräs på allt i stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna. Stöt kryddorna i mortel riktigt finmalet. Blanda den pressade potatisen med ägget, kryddorna och mjölet. Arbeta ihop till en fast deg.
    2. Rulla små bollar och gör en urgröpning till fyllningen. Bollen bör vara som en pingisboll i storleken, ca 1 rågad tesked fyllning/boll! Koka 5-10 min. Kroppkakorna är färdiga när de flytit upp till ytan! Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben