Mycket saftig och god kaka med saffran, om du gillar saffran så klart.
Ingredienser
0,5 g saffran
200 g margarin/smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering, ev
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt saffranet så det får hettas upp. Slå på mjölken och låt sedan svalna något.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten. Vänd till sist ner smörblandningen.
- Smörj en rund bakform (ca 28 cm i diameter) med smör och skorpmjöl. Gärna en bakform med löstagbara kanter.
- Grädda kakan i ca 45 min i 175 graders ugn.
Kommentarer (4)
blir inte det för mkt saffran? jag gjorde en liknande kaka & hade bara en påse saffran i & det gav mkt smak ändå ! (:
Saffranmängden ändrad .. jag hade visst bråttom:-) En liten påse a 0,5 g så är det. /Pialotta
Jag kan rekommendera att ni lägger saffran i en matsked cointreau några timmar innan, så maximerar ni den gula färgen och får en underbar smak. Provade det på mina lussekatter i år och även på saffransbiscotti, underbart gott.
Denna kan jag rekommendera! Den blev jättegod, kommer att göra denna fler ggr! Tack för receptet!