Saffransmjukis

Tid: 55 minuter

Mycket saftig och god kaka med saffran, om du gillar saffran så klart.

Ingredienser

  • 0,5 g saffran
  • 200 g margarin/smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Florsocker till garnering, ev
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt saffranet så det får hettas upp. Slå på mjölken och låt sedan svalna något.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten. Vänd till sist ner smörblandningen.
    3. Smörj en rund bakform (ca 28 cm i diameter) med smör och skorpmjöl. Gärna en bakform med löstagbara kanter.
    4. Grädda kakan i ca 45 min i 175 graders ugn.

    Kommentarer (4)

    ida85 30 november 2008

    blir inte det för mkt saffran? jag gjorde en liknande kaka & hade bara en påse saffran i & det gav mkt smak ändå ! (:

    kafferasten 1 december 2008

    Saffranmängden ändrad .. jag hade visst bråttom:-) En liten påse a 0,5 g så är det. /Pialotta

    Alsing 18 december 2009

    Jag kan rekommendera att ni lägger saffran i en matsked cointreau några timmar innan, så maximerar ni den gula färgen och får en underbar smak. Provade det på mina lussekatter i år och även på saffransbiscotti, underbart gott.

    SweetGina 3 december 2011

    Denna kan jag rekommendera! Den blev jättegod, kommer att göra denna fler ggr! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben