Saffranspavlovor

Serverar: 6 portioner

Spröda maränger med saffran toppas med grädde och frukt.

Ingredienser

  • Maränger
  • 4 äggvitor
  • ¼ g stött saffran
  • 1 krm ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 1 msk maizena
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Blandad frukt
  • Vita chokladbräck, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor med saffran och ättikssprit till ett vitt skum. Häll i sockret, lite i taget. Vispa marängen tills den har blivit styv och glansig. Vänd försiktigt i siktad maizena.
    2. Klicka ut 6 maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka marängerna i nedre delen av ugnen i 120 grader ca 1 timme. Låt marängerna svalna.
    3. Vispa grädden lätt med florsockret. Garnera marängerna med grädde, blandad frukt och om så önskas vita chokladbräck.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben