Spröda maränger med saffran toppas med grädde och frukt.
Ingredienser
Maränger
4 äggvitor
¼ g stött saffran
1 krm ättikssprit
2 dl socker
1 msk maizena
Garnering
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Blandad frukt
Vita chokladbräck, kan uteslutas
Instruktioner
- Vispa äggvitor med saffran och ättikssprit till ett vitt skum.
Häll i sockret, lite i taget. Vispa marängen tills den har blivit styv och glansig.
Vänd försiktigt i siktad maizena.
- Klicka ut 6 maränger på en bakplåtspappersklädd plåt.
Baka marängerna i nedre delen av ugnen i 120 grader ca 1 timme.
Låt marängerna svalna.
- Vispa grädden lätt med florsockret.
Garnera marängerna med grädde, blandad frukt och om så önskas vita chokladbräck.
Kommentarer (0)