Saffransrenar

Serverar: 12 portioner

Visst blir man glad bara av att titta på saffransrenarna...nästan synd att äta upp dem...eller hur?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 påse saffran, 0,5 g
  • ½ dl Arla smör & rapsolja
  • 200 g kokosflingor, ca 6 dl
  • Dekor
  • Mörk choklad till horn
  • Röda nonstop till nos
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör ihop ägg, socker och saffran. Rör i smör & rapsolja och kokos.
    3. Låt stå 10 min.
    4. Klicka ut smeten och forma till 12 toppar på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna.
    6. Smält mörk choklad i mikro eller i vattenbad.
    7. Spritsa ut ”horn” i form av ett Y på ett smörpapper. Låt stelna i rumstemperatur.
    8. Gör två hål i varje kaka och tryck ner två ”horn”.
    9. Klistra fast en röd nos av nonstop med lite smör. Sikta över florsocker.

    Kommentarer (1)

    Aniria 30 december 2011

    Riktigt gott för den som gillar kokos! Jag provade göra en andra sats med vanilj- och chokladsmak som blev väldigt populär den med. Enkelt och snabbt att göra, plus att det var kul för barnen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben