Saftig, god och kryddig mjuk pepparkaka

Tid: 1 timme 20 minuter

Min absoluta 'favvo'-kaka året runt trots julkänning.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
  • 1 1/2 dl fast lingonsylt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör eller margarin och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    2. Ha kryddorna i smeten, tillsätt därefter växelvis mjöl/havregryn/bikarbonat och det smälta fettet.
    3. Blanda fil med lingonsylten och rör försiktigt i smeten, ej vispa.
    4. Grädda i ca 1 timme.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    PillaL 23 september 2008

    Min mamma gör ofta denna också. Året om ! Ljuvligt god !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben