Saftig köttfärslimpa med feta och bacon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bra mat som mättar bra och som räcker till många. Blir saftig och god med havregryn i smeten.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 2 ägg
  • salt
  • pepparmix
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 300 g fetaost (2 paket)
  • 2 dl vatten till formen
  • Instruktioner

    1. Låt havregrynet svälla i mjölken ca 20 minuter.
    2. Hacka löken fint och tillsätt det i havregrynet, blanda i köttfärsen, tillsätt äggen och krydda efter smak.
    3. Blanda ihop allt till en smet.
    4. Dela smeten i 4 delar.
    5. Bred ut baconet på en bakplåtspapper och lägg en del av köttfärsen på, skär upp fetan i 8 långa bitar. Lägg 4 bitar på köttfärsen och lägg nästa del på och forma en limpa. Fixa till baconskivorna så den täcker ytan.
    6. Gör 2 limpor och lägg i en form. Häll vattnet i botten på formen och placera limporna i formen.
    7. Grädda limporna i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 1 timme eller till limpan är klar och ej släpper ut röd köttsaft då man sticker med sticka.
    8. Servera med kokt potatis, en god sås och sallad och ev lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 11 december 2012

    Ser gott ut, måste prova vid tillfälle. God Jul. evaldo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben