Ett saftigt, gott och nyttigt bröd som lätt kan varieras. Busenkelt att baka dessutom.
Ingredienser
50 g smör
5 dl mjölk
alt 1
50 g jäst
alt 2
15 g jäst samt 1 dl rågsurdeg
alt 3
2 dl rågsurdeg
3 msk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
7 dl rågflingor
3 dl rågsikt
5-7 dl vetemjöl
ev. 100 g torkade, blötlagda fikon i bitar
och/eller 2 dl rivna morötter
och/eller 100 g solrosfrön/100 g hackade valnötter
solrosfrön till garnering
Spännande recept men vad ska det vara för grader på ugnen??? /Haren
Så här blev mina
De är mycket goda, hemskt kul att man kan ha i så mycket gott.! Själva har vi prövat med lite blötlagda fikon (ca 2-3st), lite solroskärnor och rivna morötter. Mycket gott. En klar femma från oss här hemma:)