Saftigt fullkornsbröd utan jäst (med bikarbonat)

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Det här är mitt favoritbröd och det är väldigt enkelt att baka. Det innehåller bikarbonat istället för jäst. Det är vanligt att restauranger numera har ett liknande bröd istället för det klassiska vita.

Ingredienser

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 ½ dl havre- råg- eller vetekross
  • 1 dl vetekli
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 7 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker. Grädda näst nederst i ugnen i 200 grader i en timme. Brödet blir inte torrt så det är lika gott flera dagar senare, om det finns kvar då...
    2. Jag kan inte hitta sirap där jag bor så då tar jag istället hälften honung hälften farinsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kingjossan 22 november 2014

    Nya favvo-brödet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben