Sagakaka

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Saftig "sockerkaka" med krämig vaniljkräm mellan. Enkel, men sååå god

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk vanilinsocker
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Sockerkaka: Vispa ägg och socker poröst Blanda bakpulvret med mjölet och vispa ner det i ägg/socker blandningen Grädda i en rund bakform i 175 grader i ca: 40 min
    2. Under tiden görs fyllningen. Smält smöret, tillsätt mjölk, socker och vanillinsocker, koka tills krämen tjocknat lite. Låt krämen svalna lite.
    3. Låt kakan svalna lite, dela sedan kakan i 2 bottnar. Bred ut krämen, lägg ihop. Pudra sedan med lite florsocker strax före serveringen
    4. Njut

    Kommentarer (4)

    kriberg57 11 april 2012

    JÄTTEGOD BLEV DEN , MEN BYTE MJÖLKEN till grädde i fyllningen.

    PaulaS82 23 november 2012

    Supergod, och smidig att göra! Testade även att ha i lite saffran, blev också omtyckt, så den varianten blir det nog fler gånger i december.

    kriberg57 14 december 2012

    Jättegod, gjort denna kaka till arbetsträffar. Alla är alltid lika förtjusta i den men den har många namn, Adams kaka bl.a.

    Ingrid 20 april 2021

    Sagakakan är Alldeles för sötsliskig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben