Saftig "sockerkaka" med krämig vaniljkräm mellan.
Enkel, men sååå god
Ingredienser
Sockerkaka
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
50 g smör
1 dl socker
1 dl mjölk
3 tsk vanilinsocker
Florsocker att pudra över
Instruktioner
- Sockerkaka:
Vispa ägg och socker poröst
Blanda bakpulvret med mjölet och vispa ner det i ägg/socker blandningen
Grädda i en rund bakform i 175 grader i ca: 40 min
- Under tiden görs fyllningen.
Smält smöret, tillsätt mjölk, socker och vanillinsocker, koka tills krämen tjocknat lite.
Låt krämen svalna lite.
- Låt kakan svalna lite, dela sedan kakan i 2 bottnar.
Bred ut krämen, lägg ihop.
Pudra sedan med lite florsocker strax före serveringen
- Njut
Kommentarer (4)
JÄTTEGOD BLEV DEN , MEN BYTE MJÖLKEN till grädde i fyllningen.
Supergod, och smidig att göra! Testade även att ha i lite saffran, blev också omtyckt, så den varianten blir det nog fler gånger i december.
Jättegod, gjort denna kaka till arbetsträffar. Alla är alltid lika förtjusta i den men den har många namn, Adams kaka bl.a.
Sagakakan är Alldeles för sötsliskig