Sagogrynssoppa

Detta var barnens favoritsoppa när de var små, nu är det barnbarnens.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 bit hel kanel
  • 3/4 dl sagogryn
  • 2 dl saft
  • 1 dl russin
  • Socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med kanel. Tillsätt sagogrynen. Koka ca 30 minuter eller tills grynen är klara. Rör om då och då.
    2. Tillsätt russinen och saften. Smaksätt med ytterligare socker.
    3. Servera soppan kall.

    Kommentarer (2)

    JennyV 23 juni 2008

    Detta lagade nästan alltid min mormor till efterätt, tack för receptet!!!!

    UllaC 7 maj 2011

    Mamma lagade väldigt ofta SAGOSOPPA (som vi kallar soppan) p.g.a. att detta var min pappas absoluta favoritefterrätt. Ger soppan en 5:a utan tvekan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben