Sagotårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Läcker

Ingredienser

  • 6 st tårtbottnar, köpta eller hembakade
  • 2½ dl Milda vanlilj visp
  • 1 st lime, rivet skal
  • 500 g frysta hallon
  • 2½ dl Milda visp
  • 100 g vit blockchoklad
  • rosor, pioner eller andra, icke giftiga blommor
  • Instruktioner

    1. Tillbehör: 1 tunn pappskiva av en assiettsstorlek Plastfilm
    2. 1 Rita en cirkel som är mindre än tårtbottnarna på en pappskiva, ex vis med hjälp av en assiett. Klä skivan med plastfilm. 2. Skär hälften av bottnarna i samma storlek som pappskivan. 3. Vispa vanilj visp fluffigt och blanda i limeskal. 4. Mosa hallon och fördela dem och vaniljkrämen på alla bottnar. Lägg ihop de tre största bottnarna. 5. Lägg pappskivan på mitten. Placera de mindre bottnarna ovanpå så du får två våningar. Hit kan du förbereda. 6. Vispa grädden och fördela den över tårtan. Riv blockchokladen och strö över. Garnera med blommor i sista stund.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben