Salamichoklad

Namnet kanske inte låter så frestande...Men det kommer av att skivorna liknar salami. Detta är en sydeuropeisk version av vår hederliga "radiokaka"

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 75 g ljus choklad
  • 2 ägg
  • 100 g Mariekex (ett halvt paket)
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Bryt blockchokladen i bitar och kör i en mixer så fint det går.Tillsätt äggen och mixa till en jämn smet. Bryt kexen i mindre bitar och rör ner i smeten.
    2. Bred ut smeten i en sträng på ett ark aluminiumfolie. Forma till en tjock rulle, ca 20 cm lång och vira folie kring den.. Lägg kallt för att stelna.
    3. Avlägsna aluminiumfoliet och sikta strösocker runt om rullen. Skär upp i centimetertjocka skivor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben