Salamiquesadillas

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott kvällsmys. Servera gärna med tomatsallad och guacamole.

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost
  • 8 vetetortillas
  • 1 purjolök
  • 1 pkt skivad salami ca 150 g (jag gillar någon av Göl, lite tjockare skivor till denna)
  • 200 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Tomatsallad
  • Ruccola
  • Tomater
  • Lite lök om man vill
  • Instruktioner

    1. Bred ut philadelphiaost på alla tortillas. Snitta och skölj purjon, strimla den och salamin. Fördela detta med den rivna osten på 4 tortillas. Krydda med salt, peppar och oregano och lägg de andra fyra tortillas som lock.
    2. Stek de hoplagda tortillas som nu kallas quesadilla. Dela i trekanter och servera med tomatsallad. Jag steker alltid utan olja, bara onödigt...godare i torr panna.
    3. Skiva tomater och blanda med rucola och lite lök. Lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
    4. Servera med guacamole

    Kommentarer (2)

    Disen 14 augusti 2008

    Oj så smaskiga och lätta att göra. Det här ska jag göra om redan i morgon. Klart en femma.

    nilha 24 maj 2012

    Enkelt, gott och uppskattat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben