Salladsbaguetter

Serverar: 3 portioner

Lättbakade bröd som ska jäsa länge.

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 2 dl durumvetemjöl
  • Ca 10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Ugn: 300 grader och 200 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt det kalla vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, ost, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt.
    3. Täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa 4-5 timmar i rumstemperatur.
    4. Mjöla bakbordet lätt. Lossa degen från degbunkens sidor med skrapa. Häll försiktigt ur degen på det mjölade bakbordet. Forma degen till en någorlunda jämn rektangel. (Observera att degen inte ska arbetas.)
    5. Skär med en vass kniv den lösa degen i tre delar. Ta försiktigt upp dem och lägg dem på längden på en plåt klädd med bakplåtspapper. Forma längderna med varlig hand och strö över lite mjöl. Låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.
    6. Grädda bröden mitt i 300 grader varm ugn i 8 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter.
    7. Bröden går att frysa, men bör då sprödvärmas innan de ska serveras.

    Kommentarer (1)

    barabbas 3 juni 2009

    Hej de här baguetterna var mycket goda ock blev mycket lyckade, kommer att göra dem igen i morgon. Hälsningar Berit jag ger 5 poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben