Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås

Serverar: 4 portioner

Smakrika färsbullar i en sås med sting, kanske blir en ny favoriträtt på middagsbordet? Och snabbt går det! Orkar man inte rulla bullar går det bra att klicka ut färsen direkt i pannan.

Ingredienser

  • 500 g rå korv av salsicciatyp
  • 300 g pasta, gärna orecchiette
  • 1 gul lök
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 150 g haricots verts
  • 80 g babyspenat
  • 1 msk pressad citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och finhacka löken. Snitta korvarna och dra av skinnet. Rulla små färsbullar. Stek bullarna runt om i en het panna med ½ msk olja ca 3 minuter.
    3. Tillsätt löken och fräs i ca 2 minuter. Rör ner grädde och senap och smula i buljongtärningen. Låt småkoka i ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Koka haricots verts i lättsaltat vatten och kyl ner. Blanda med spenaten och vänd ihop med citronsaft, 1 msk olja, 1 krm salt och ½ krm peppar.
    5. Häll av pastan, blanda med såsen och servera med salladen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben