Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås
Smakrika färsbullar i en sås med sting, kanske blir en ny favoriträtt på middagsbordet? Och snabbt går det!
Orkar man inte rulla bullar går det bra att klicka ut färsen direkt i pannan.
Ingredienser
500 g rå korv av salsicciatyp
300 g pasta, gärna orecchiette
1 gul lök
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
150 g haricots verts
80 g babyspenat
1 msk pressad citron
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka löken. Snitta korvarna och dra av skinnet. Rulla små färsbullar. Stek bullarna runt om i en het panna med ½ msk olja ca 3 minuter.
- Tillsätt löken och fräs i ca 2 minuter. Rör ner grädde och senap och smula i buljongtärningen. Låt småkoka i ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten och kyl ner. Blanda med spenaten och vänd ihop med citronsaft, 1 msk olja, 1 krm salt och ½ krm peppar.
- Häll av pastan, blanda med såsen och servera med salladen.
Kommentarer (0)