Serverar: 45 portioner
Lite annorlunda bullar. Receptet kommer ursprungligen ifrån Saltängen i Norrköping.
Blanda degen på vanligt sätt men se till att den inte blir för hård för då blir bullarna torra. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och bred på smör och strö över det blandade salt och sockret. Rulla ihop till en rulle, dela till bullar och lägg dom i bullformar. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 grader. När bullarna svalnat penslas de med smält smör och doppas i socker.
Supergott! Definitivt något av en specialitét för Norrköping och Östergötland. Finbageriet Kamraterna i Haga (www.finbageriet.se) sägs ha originalreceptet som härstammar direkt från Gummorna på Saltängen. Bullarna i sig är väl värt en omväg!
Godaste bullen ever! alla jag bjuder den på blir helt salig ;) personligen är det en ny favorit. vem behöver kanelbulle när det finns saltängsbullar?
Bullrecept
Dessa bullar har blivit så uppskattade av alla jag låtit smaka. Kommer baka dem många gånger.