Saltängsbullar

Serverar: 45 portioner

Lite annorlunda bullar. Receptet kommer ursprungligen ifrån Saltängen i Norrköping.

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 200 g smör eller margarin
  • 1,75 dl vit sirap eller 2,25 dl socker
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 15 g salt ca 1/2 msk
  • 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    Blanda degen på vanligt sätt men se till att den inte blir för hård för då blir bullarna torra. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och bred på smör och strö över det blandade salt och sockret. Rulla ihop till en rulle, dela till bullar och lägg dom i bullformar. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 grader. När bullarna svalnat penslas de med smält smör och doppas i socker.

    Kommentarer (4)

    foolishrice 28 januari 2009

    Supergott! Definitivt något av en specialitét för Norrköping och Östergötland. Finbageriet Kamraterna i Haga (www.finbageriet.se) sägs ha originalreceptet som härstammar direkt från Gummorna på Saltängen. Bullarna i sig är väl värt en omväg!

    cizz85 27 oktober 2011

    Godaste bullen ever! alla jag bjuder den på blir helt salig ;) personligen är det en ny favorit. vem behöver kanelbulle när det finns saltängsbullar?

    Anna 7 april 2020

    Bullrecept

    Madeleine Weibull 26 december 2022

    Dessa bullar har blivit så uppskattade av alla jag låtit smaka. Kommer baka dem många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben