Lakritsälskare? Då är denna kaka klockren!
Ingredienser
125 g smält smör
3 ägg
3½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk saltlakritspulver eller 6 krossade (mortel) turkisk pepparkarameller
Finrivet skal av 1 citron
4 Kick (Mjuk lakritskola)
Smör och ströbröd till formen
Servering
Lättvispad grädde eller vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, lakritspulvret och citronskal. Blanda till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och klipp eller skär kolan i bitar och strö bitarna över smeten.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer (2)
MUMS!!!!!!
Är det meningen att den ska vara utan bakpulver? Min står i ugnen nu och blir inte klar trots minst 40 min, helt fuktig inuti.. Ska den vara som en kladdkaka eller?