Saltlakritskaka

Serverar: 12 portioner

Lakritsälskare? Då är denna kaka klockren!

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 3 ägg
  • 3½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk saltlakritspulver eller 6 krossade (mortel) turkisk pepparkarameller
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 4 Kick (Mjuk lakritskola)
  • Smör och ströbröd till formen
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, lakritspulvret och citronskal. Blanda till en jämn smet.
    4. Häll upp smeten i formen och klipp eller skär kolan i bitar och strö bitarna över smeten.
    5. Grädda längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
    6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Kommentarer (2)

    Mollsan10 27 september 2011

    MUMS!!!!!!

    Ajrin75 20 december 2011

    Är det meningen att den ska vara utan bakpulver? Min står i ugnen nu och blir inte klar trots minst 40 min, helt fuktig inuti.. Ska den vara som en kladdkaka eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben