Saltlakritsknäck

Serverar: 60 portioner

Tid: 30 minuter

Lagom sälta.... Lakritsextrakt och arom finns bla. i Panduros butiker

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 ½ tsk lakritsextrakt
  • 1 krm saltlakritsarom
  • 1 tsk svart karamellfärg / hushållsfärg
  • 1 dl skållad hackad sötmandel
  • 40 g smör rumsvarmt
  • Instruktioner

    Sätt ut pappersknäckformar på en plåt. Koka grädde, socker, sirap och lakritsextrakt i en kastrull till kulprov, 121º. Rör med en slev emellanåt. Tillsätt saltlakritsarom, svart färg, hackad mandel och smör. Fyll knäckformar och låt knäcken kallna. Förvara knäcken svalt i en lufttät burk.

    Kommentarer (1)

    mrex3m 22 december 2010

    God Jul! Glömde lite info. Lakritsextrakt och arom finns bla. i Panduros butiker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben