Samekakor

Serverar: 8 portioner

Fått detta av en vän,med samiskt ursprung. Jättegoda !

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 1 glas strösocker (ca 2-2½ dl)
  • 200 g smält margarin
  • 8 dl vatten
  • Ca 2 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda som till en vanlig vetedeg. Låt jäsa i bunke.
    2. Dela degen i 8 bitar och gör runda bullar. Kavla ut eftersom till runda kakor. Jäs på plåt.
    3. Nagga och grädda i 300* på båda sidor.Ja, det är faktiskt sant, man ska vända kakorna enligt fru Blind , som jag fått receptet av.

    Kommentarer (2)

    Lottis1 7 oktober 2009

    Hur länge ska dom gräddas ungefär så man vet när man ska vända på kakorna =)

    potmarigold 4 augusti 2013

    Spännande recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben