Samoacheesecake

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Cheesecake med mycket fruktsmak!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g Digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 600 g Philadelphia Original
  • 3 dl Yoggi fruktyoghurt Samoa
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ tsk gelatinpulver
  • 5 msk strösocker
  • Garnering
  • Färska bär eller frukter, mango/papaya
  • Tillbehör
  • Springform, ca 23-24 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Smula sönder digestivekexen. Smält smöret, blanda med smulorna och täck botten av en bakplåtpappersförsedd springform med blandningen.
    2. Vispa ihop Philadelpia och fruktyoghurt.
    3. Koka upp gelatinpulver, vatten och socker i en kastrull och rör ned i ostkrämen.
    4. Häll ostkrämen i formen och bred ut den så att den blir helt slät.
    5. Låt cheesecaken stå minst 3 tim i kyl, gärna över natten.
    6. Skär upp i 12 lika stora bitar. Dekorera med mango- och papaybitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben