Sandefjordsmör

Serverar: 2-3 portioner

En traditionell norsk sås som är helt underbar till fisk.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Reducera (koka ihop) grädden till hälften. Klicka i smör under omrörning. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. rör ner persilja precis innan servering.

    Kommentarer (4)

    muminlotta 1 april 2012

    Kanske en dum fråga, men jag har ingen aning om hur jag reducerar grädde. Kokar jag den som man gör med annan vätska?

    nillapilla 2 april 2012

    koka bort tills hälften är kvar. Det är att reducera

    evaullabritt 20 augusti 2013

    Så gott. Jag reducerade grädden till ung. en tredjedel av misstag. Glömde den på spisen. Det blev riktigt bra, solklar femma.

    Curt 19 september 2019

    Ett tips

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben