En traditionell norsk sås som är helt underbar till fisk.
Ingredienser
1 ½ dl vispgrädde
150 g smör
1 msk citronsaft
2 msk hackad persilja
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Reducera (koka ihop) grädden till hälften.
Klicka i smör under omrörning.
Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
rör ner persilja precis innan servering.
Kommentarer (4)
muminlotta1 april 2012
Kanske en dum fråga, men jag har ingen aning om hur jag reducerar grädde. Kokar jag den som man gör med annan vätska?
nillapilla2 april 2012
koka bort tills hälften är kvar. Det är att reducera
evaullabritt20 augusti 2013
Så gott. Jag reducerade grädden till ung. en tredjedel av misstag. Glömde den på spisen. Det blev riktigt bra, solklar femma.
Kanske en dum fråga, men jag har ingen aning om hur jag reducerar grädde. Kokar jag den som man gör med annan vätska?
koka bort tills hälften är kvar. Det är att reducera
Så gott. Jag reducerade grädden till ung. en tredjedel av misstag. Glömde den på spisen. Det blev riktigt bra, solklar femma.
Ett tips