Sandhamnslimpa

Serverar: 4 portioner

En klassiker från Sandhamn. Ett mörkare matbröd för hela familjen

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter vatten, 37 grader
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål elleR 1 msk brödkryddor
  • 1 msk salt
  • 50 g smält smör
  • 11 dl vetemjöl
  • 14-15 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Lös jästen i vattnet. Blanda kryddorna samt det smälta smöret. Blanda i kryddorna och mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 60-90 min Baka ut och forma till 4 limpor. Skåra ev, pudra över lite mjöl och jäs ytterligare 30-40 min. Grädda i 225 grader ca 30 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben