Sandslottstårta

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt till kalas

Ingredienser

  • Bottnar
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora morötter, finrivna
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smör eller margarin, smält
  • 4 ½ dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 50 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • Garnering
  • Tex: kakpynt, tårtljus, flaggor
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175º
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll 6 - 7 småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform (ca 26 cm i diameter).
    3. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och grädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
    4. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben