Sandwichkaka

Sandwichglass! Kakan är extra bra på t.ex. barnkalas, där gäster som inte tål gluten finns med - alla kan äta samma tårta/kaka/glass.

Ingredienser

  • Två satser av följande
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1liter vaniljglass i halvlitersklossar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i ungefär fem minuter (passa noga!). Stjälp sedan upp kakan med hjälp av en plåt och låt den kallna.
    2. Upprepa med en sats till.
    3. Skär glassblocken i skivor och lägg ut dem jämnt och tätt på den ena chokladbottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå, tryck till, täck kakan med plastfolie och ställ i frysen.
    4. Ta upp vid lämpligt tillfälle och skär i rutor eller trekanter. Lägg i plastburk och ställ tillbaka i frysen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben