Sardinpaté

Serverar: 6 portioner

Den här goda patén blev jag bjuden på när jag var på ett gardenparty i England. Den är väldigt god och mycket enkel att göra.

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 2 tsk hackad persilja
  • 75 g panco ströbröd eller samma mängd rivet grahamsbröd
  • Skal och saft av ½ citron
  • 100 g sardiner i olja
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 6 citronklyftor
  • Salladsblad
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Rostat bröd
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Placera sardinerna i en skål och mosa dem med en gaffel. Blanda dem med smält smör, persilja, citronskalet och citronsaften och kryddorna. Blanda till en slät smet. Dela upp smeten i 6 små serveringsskålar, lägg en blandning av salladsblad vid sidan av skålen, garnera patén med en citronklyfta.
    2. Alldeles före servering blandar man samman dressingen och häller den över salladsbladen.
    3. Serveras med smörade rostade brödskivor skurna i stavar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben