Den här goda patén blev jag bjuden på när jag var på ett gardenparty i England. Den är väldigt god och mycket enkel att göra.
Ingredienser
50 g smält smör
2 tsk hackad persilja
75 g panco ströbröd eller samma mängd rivet grahamsbröd
Skal och saft av ½ citron
100 g sardiner i olja
Salt
Peppar
Dekoration
6 citronklyftor
Salladsblad
Dressing
3 msk olivolja
1 msk citronjuice
Salt
Peppar
Till servering
Rostat bröd
Smör
Instruktioner
- Placera sardinerna i en skål och mosa dem med en gaffel.
Blanda dem med smält smör, persilja, citronskalet och citronsaften och kryddorna. Blanda till en slät smet.
Dela upp smeten i 6 små serveringsskålar, lägg en blandning av salladsblad vid sidan av skålen, garnera patén med en citronklyfta.
- Alldeles före servering blandar man samman dressingen och häller den över salladsbladen.
- Serveras med smörade rostade brödskivor skurna i stavar.
Kommentarer (0)