Satayspett

Serverar: 4 portioner

Den nötiga smaken gör att viner med fatkaraktär smakar bra till. Välj ett torrt vitt som är fylligt & smakrikt eller rött ur smaktypen fruktiga & smakrika. En ljus lageröl passar också mycket bra till.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk olja
  • 2 tsk nam pla (fisksås)
  • Pressad saft av 1 lime
  • Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 finhackad chilifrukt
  • 1/2 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 1/2 dl jordnötter
  • Till servering
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 3 cm stora kuber. Trä upp dem på spett och lägg på ett fat. Häll över olja, fisksås och limesaft. Marinera ca 1 timme i kylen. Vänd spetten några gånger under marineringen.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, ingefära och chili i oljan i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda ca 10 minuter på svag värme. Lägg i jordnötterna och låt dem bli varma.
    3. Mixa såsen grovt med stavmixer eller i matberedare.
    4. Stek spetten på ett smort ugnssäkert fat i mitten av ugnen 7-8 minuter eller tills de är klara, vänd dem en gång under tiden.
    5. Servera spetten med såsen och jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben