Den nötiga smaken gör att viner med fatkaraktär smakar bra till. Välj ett torrt vitt som är fylligt & smakrikt eller rött ur smaktypen fruktiga & smakrika. En ljus lageröl passar också mycket bra till.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
3 msk olja
2 tsk nam pla (fisksås)
Pressad saft av 1 lime
Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1/2 finhackad chilifrukt
1/2 msk olja
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 1/2 dl jordnötter
Till servering
Jasminris
Instruktioner
- Skär kycklingen i ca 3 cm stora kuber. Trä upp dem på spett och lägg på ett fat. Häll över olja, fisksås och limesaft. Marinera ca 1 timme i kylen. Vänd spetten några gånger under marineringen.
- Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, ingefära och chili i oljan i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda ca 10 minuter på svag värme. Lägg i jordnötterna och låt dem bli varma.
- Mixa såsen grovt med stavmixer eller i matberedare.
- Stek spetten på ett smort ugnssäkert fat i mitten av ugnen 7-8 minuter eller tills de är klara, vänd dem en gång under tiden.
- Servera spetten med såsen och jasminris.
Liknande recept
Kommentarer (0)