Savoy-potatis

Serverar: 4 portioner

En potatisgratäng som passar utmärkt både till kött och fisk.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl ströbröd, valfritt
  • 1 tsk senapspulver
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 4 msk klippt dill
  • 3 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 4-6 skivor ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form. Lägg ett lager av tunna potatisskivor i botten. Blanda smör, ev ströbröd, senapspulver, peppar och dill och bred ett lager på potatisen. Salta lätt.
    2. Upprep lagren tills potatisen tar slut. Häll på mjölken och täck hela ytan med rejäla skivor av någon god ost.
    3. Sätt in formen i 225 grader och grädda tills potatisen är mjuk, omkring 30 minuter.
    4. Mycket god potatisrätt till kalla eller varma stekta kött- och fiskrätter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben