Savoykålpaket

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 medelstora blad savojkål
  • 250 g mandelpotatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/4 krm nymald peppar
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
  • 1/2 dl lagrad riven Västerbottenost
  • 1 stor tomat
  • Instruktioner

    Lägg ner savojkål i kokande vatten ca 4 minuter. Tag upp dem och låt rinna av. Putsa sedan bort bladnerver med en kniv, så att bladen nästan blir genomskinliga. Skala och koka potatis. Häll av kokvattnet, ånga av och pressa potatisen. Blanda i smör, grädde, salt, peppar, basilika och ost. Skålla och skala tomaten, skär i 4 delar, tag bort kärnor. Gör samma sak med tomaterna till grönsakstillbehöret. Bred ut kålbladen, lägg 1 tomaterna mitt på varje blad. Fyll på med puré, vik till paket och ställ med skarven ner på smort ugnssäkert fat. Hit kan förberedas. Värm i 150 grader ugn 10-12 minuter mitt i ugnen före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben