Schackrutor - en perfekt del av "Sju sorters kakor"-bjudning

Serverar: 30-50 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kakor som är lätta att få ett proffsigt utseende på! Dessutom lämpar sig mördegen perfekt för att vänta på kakbjudningen i frysen. Den fryses in färdigformad i plastfolie och tas sedan ut i kyl/rumstemperatur. Sen är det bara att skiva och grädda - nybakade kakor!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • Max 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Vit schack-del: 2 msk Vaniljsocker
  • Svart schack-del: 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Börja med att låta smöret bli rumstempererat.
    2. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft)
    3. Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev. När konsistensen är mjuk och krämig tillsätter du lite mjöl till, sen är den perfekt!
    4. Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delen genom att baka in vaniljsockret.
    5. Baka sen in kakaon i den svarta schack-delen. (Denna görs sist för att undvika brun färg i den vita som ni kanske förstår)
    6. Vardera två delarna delas i sin tur i två delar och rullas därefter ut till lika långa längder. Därefter placeras två rullar på plastfolie och de resterande två ovanpå (schack-färg). Lägg om plasten runt längden och lägg den i: - Kylen ett par timmar, sen gräddning. - Frysen hur länge du vill, sen gräddning.

    Kommentarer (5)

    HannahNathalie 12 januari 2011

    Mycket bra recept ¨ En 5a

    fannyalicia 2 februari 2012

    Hur länge ska de vara i ugnen?

    ripple09 4 februari 2012

    Jag har precis bakat dessa och de var i ugnen ca 9-10 minuter. Smaken är helt ok men tycker dock att de flöt ut mer än andra schackrutor jag bakat...

    jovia 6 februari 2012

    Jag har gjort detta igår ... blev riktigt bra. Oxå mykt lätt att göra. 4 bara för att det står inte hur länge i ugnen!

    clara39 11 december 2013

    Jättelätt,och smidigt recept!Finfina kakor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben