Schacktårta

Serverar: 16 portioner

En tårta som passar lika bra som ensamrätt som cocktailtårta.

Ingredienser

  • 9 skivor längdskuret vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 1 tub böcklingpastej
  • 2 msk finhackad rödlök
  • Fyllning 2
  • 1 ask kräftstjärtar i lag
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 knippa dill
  • Garnering
  • Majonnäs (runt och över tårtan)
  • 1/2 tub majonnäs (för att ruta in tårtan, innan garneringen)
  • 100 g svart kaviar
  • Citron, tunt skivad
  • 1 ask kräftstjärtar i lag
  • Dill
  • Slanggurka
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna och lägg tre som botten. Bred böcklingpastejen över dem. Skala och finhacka löken. Fördela den ovanpå. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Lägg dem över brödskivorna. Hacka dillen och fördela dill och kräftstjärtar ovanpå. Täck med 3 nya brödskivor på samma ledd som de första.
    3. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Ruta in tårtan med tubmajonnäsen. Låt kräftstjärtarna rinna av och garnera tårtan som på bilden.
    4. Smaklig måltid!

    Kommentarer (2)

    plingeling_86 4 oktober 2009

    Gudomligt god, älskar denna typ av smörgåstårta och otroligt saftig.

    elisabeth345 14 december 2009

    Det var en jättegod smörgåstårta, en klar femma. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben