Schlagermaräng

Serverar: 6-10 portioner

Maräng är supergott!

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 tsk ättiksprit
  • 1 msk maizenamjöl
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Fyllning
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 liter gräddglass i skivor
  • 200 g frysta lättsockrade hallon
  • Silverkulor
  • Chokladdekor
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. ugn: 150 grader
    2. Marängbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum, rör därefter ner socker och vispa tills smeten blir glansig och toppig. Rör ner ättiksspriten och maizenamjölet och blanda väl. Tag ett bakplåtspapper och markera en rundel ca 25-28 cm i diameter. Smörj rundeln lätt med smör och pudra över vetemjöl. Se till att vetemjölet fastnar i hela rundeln. Fördela marängsmeten jämnt över rundelns hela yta.
    3. Grädda ca 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängbottnen stå kvar i ugnsvärmen ett par timmar.
    4. Fyllning: Vispa crème fraichen och vaniljsocker. Hacka chokladen. Varva crème fraiche, vaniljglass, choklad och frysta hallon på marängbottnen. Toppa med crème fraiche, bär, silverkulor och chokladdekoren.
    5. Chokladdekor: Smält chokladen. Använd spritspåse för att spritsa ut chokladen i valfritt mönster på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Dekorera tårtan med chokladen precis innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben