Schwartzwaldstårta

God tårta som görs i långpanna

Ingredienser

  • 200 gr nötkärnor
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 5 äggvitor
  • Fyllning
  • 1 liter vispgrädde
  • Garnering
  • 150 gr mörk choklad
  • Cacao
  • Instruktioner

    Mal kärnor,blanda med florsocker & potatismjöl. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i blandningen. Häll i en långpanna på smörat och mjölat bakpapper. Sätt in i mitten på ugnen i 175 grader 10-15 minuter. Lossa botten genast. Smält choklad och häll på papperoch skär i rutor innan det stelnar helt. Man kan blanda hackad choklad i grädden om man får över. Dela botten i tre delar och lägg grädde mellan bottnarna och garnera med chokladrutor

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben