Schweizerkotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

När du får tag på fina kotletter och vill göra nåt annorlunda så är detta en god idé att prova.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 4 rökta skinkskivor
  • 4 msk stark senap ( som du tycker om)
  • 4 rejäla ostskivor (emmenthaler, prästost etc.)
  • 1msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 tsk tabascosås
  • 1 röd lök
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt igenom kotletterna , som inte får vara för tunna. Snittet ska vara som när man delar tårtbottnar för att sedan lägga fyllning på.
    2. Lägg 1 skinkskiva i snittet, bred på senapen och lägg osten över senapen och vik ihop igen. Fäst ev. ihop med tandpetare. Salta och peppra.
    3. Skala och skiva rödlöken.
    4. Stek kotletterna i medelhög värme i smöret så att de får färg. Sänk sedan värmen och stänk på tabascosåsen och låt rödlöken mjukstekas med en stund för att sedan serveras tillsammans med köttet.
    5. Serveras med hasselbackspotatis, en god gräddsås och en krispig salladsblandning.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben