Schweizerlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Bekvämt med gratäng. Matig och god.

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 1-2 gula lökar (beroende på tycke/smak)
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 350 g skinka eller falukorv
  • 150 g ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader Smörj formen. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka löken. Blanda potatisen och löken i formen. Salta och häll över mjölken. Sätt in formen i ugnen i 30 min. Ta ut formen och lägg på skinkan (eller korven) och osten i skivor, varvade växelvis. Grädda färdigt tills osten smält och potatisen är mjuk. Ca. 15-20 min.
    2. Servera med sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben