Schweizernöt-tårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart god kaka som serveras med en klick grädde. Nötbotten med schweizernöt-täcke.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g malda nötter
  • 50 g smält smör
  • 1,25 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 200 g smält schweizernöt
  • 4 msk grädde
  • 1 klick smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda med övriga ingredienser. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. In i ugnen 25-30 min i 175 grader.
    2. Glasyr: Smält schweizernöten och blanda med grädden och smöret. Bred över kakan när den svalnat. Servera med grädde till.

    Kommentarer (1)

    sarasimon 19 maj 2012

    GOOOD!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben