Schweizernötrutor

Serverar: 40 portioner

Härligt goda kakor med smak av schweizernöt som enkelt bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 6 3/4 dl vetemjöl
  • 4 1/2 tsk bakpulver
  • 225 g smält smör
  • Kolasås
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 schweizernötchokladkaka (100 g)
  • Instruktioner

    Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i långpanna och grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Koka upp såsen och bryt sedan ner chokladkakan och låt den smälta. Koka under omrörning tills glasyren tjocknar. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna lite. Skär i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben