Schweizerpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En mycket god paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • ½ krm salt
  • ½ tsk ättiksprit
  • 5 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g rökt skinka i skivor
  • 300 g lagrad ost
  • 1 stor gul lök
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    Blanda mjöl och salt och finfördela margarinet i detta till en grynig massa. Tillsätt vatten och ättika blandat. Arbeta hastigt ihop till en deg. Låt vila på kallt ställe ett par timmar. Kavla ut till en fyrkantig kaka. Skär osten i skivor och skiva löken lövtunt. Varva skinka, ost och lökringar. Vik in de fyra deghörnen över fyllningen och nyp ihop degen mitt på. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter tills pajen är guldgul och frasig. Servera med en fräsch sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben