Scones (muffins) med grahamsmjöl och sojamjölk

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Snabba och enkla att göra.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g margarin
  • 4 dl sojamjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt sojamjölken och blanda snabbt ihop degen. Arbetar man den för mycket blir brödet segt.
    2. Fördela degen i 12 stora muffinsformar och/eller i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben